hi ondernemer!

Mijn naam is Tara, online marketing coach & advertising expert

Hartstikke leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen! Op deze pagina deel ik graag mijn verhaal met jou en de visie achter mijn bedrijf 🙌

Ik ben dus Tara van der Ven, ik ben 25 jaar en ik ben fulltime ondernemer. In 2020 startte ik mijn bedrijf mét een angtstoornis… Waar veel mensen niet de mogelijkheid zagen tot slagen, zag ik deze mogelijkheid wel en was ik vastberaden om een succesvol online bedrijf te runnen, ondanks mijn mentale gezondheid.

Ik noemde mezelf voorheen ook wel een ondernemer met een ‘rugzakje’ en het doel wat ik toen ter tijd had was om ondernemers te helpen om meer vrijheid en authenticiteit in hun bedrijf te creëren, zodat zij online zichtbaar zijn op een manier die bij hun past én die goed voelt.

Als Online marketing coach en advertising expert help ik vrouwelijke ondernemers om te schalen door middel van slimme marketingflows & advertenties voor meer sales uit hun online zichtbaarheid. 

Ik weet namelijk hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn als ondernemer en te groeien als bedrijf, en als persoon. 

 

Van influencer naar online marketing coach

Vijf jaar geleden kwam ik thuis te zitten met een angststoornis en een depressie. Ik kon niet meer naar school en mijn leven was beperkt tot mijn eigen woonkamer. Ik kon dus niet creatief zijn ín de buitenwereld, maar dat betekende niet dat ik mijn creativiteit niet kon tonen áán de buitenwereld. Ik verzon een alternatief en startte met een YouTube kanaal: Thee met Tara.

De naam gaf mij het gevoel van informaliteit en veiligheid en dat was precies wat ik wilde uitstralen. In de video’s deelde ik over mijn – toen nogal beperkte – leven door mijn angststoornis. Dit groeide door tot mijn blog die ik ‘mijn reis naar herstel’ noemde. Content creatie was mijn nieuwe hobby! 🤩

Al snel kreeg ik de vraag: ‘hoe kan een jonge meid van 19 jaar nou depressief zijn? Waarom kan je niet gewoon werken/ je school afmaken?’. Maar ook opmerkingen als: ‘wow, wat knap dat jij dit deelt!’ of ‘je kwetsbaarheid inspireert mij’. Ik kreeg bijna dagelijks berichtjes op Instagram van vrouwen van mijn leeftijd die zich herkende in mijn verhaal en door deze vragen en opmerkingen realiseerde ik mij dat voor veel mensen het praten over mentale gezondheid problemen nog onbekend terrein is (of zelfs taboe), maar ik merkte ook dat er behoefte was aan een realistischer beeld op Social media. Een behoefte die ik deelde aangezien ik vaak het gevoel had dat ik alleen was in mijn reis naar herstel…

Ik vond de online wereld zó leuk en inspirerend dat ik mij ging verdiepen in Instagram. Ik wist al snel de 8.000 volgers aan te tikken doordat ik als influencer samenwerkingen deed met bedrijven als: coca cola, zinzi, black & decker (zij vonden mij allemaal via Instagram). Echter sloot geen enkel product aan bij mijn visie en ik was opzoek naar een manier om meer impact te kunnen maken. Ik miste échte interactie met mensen en het voelde alsof ik mezelf verschuilde achter leuke producten, terwijl mijn leven op dat moment helemaal niet leuk was, want ik kampte dagelijks met paniekaanvallen… Ik stelde mezelf de vraag: “Hoe kan ik nou zorgen voor een realistischer beeld op Social media, als ik zelf ‘het perfecte plaatje’ in stand houd?”

Ik besloot om het roer om te gooien en om met mijn kennis over Instagram marketing en ervaring als influencer, ondernemers te helpen om meer succes te halen uit Instagram. Ik wilde ondernemers met een groter doel, unieke persoonlijkheid en waardevol verhaal leren om online zichtbaar te worden en een échte connectie aan te gaan met de doelgroep die perfect bij hen past!

In deze reis vond ik mijn passie. 🙏

MIJN MISSIE

Ondernemers laten zien dat online marketing makkelijk en persoonlijk kan zijn!

Waar kom ik vandaan?

Ik ben geboren in het brabanste Wanroij en woon daar nu samen met een huisgenoot en mijn kat/ collega/ grootste cheerleader Loewie. Ik heb altijd een hele sterke connectie gevoeld met dieren en in de periode van mijn angststoornis haalde ik veel voldoening uit vrijwilligerswerk bij het asiel en de konijnenopvang. 

Toen ik dertien jaar was zijn mijn ouders gescheiden en zijn we verhuisd naar Grave. Ik ben de jongste van het gezin en ik heb één zus die drieënhalf jaar ouder is dan ik. Ik was altijd het zonnetje in huis, had een rijke fantasie en was mega ambitieus (en nu nog steeds). Toch had ik altijd moeite met school. Met hakken over de sloot heb ik mijn vmbo diploma gehaald en vervolgens 2 opleidingen gedaan die ik niet heb afgemaakt. Deels doordat ik op mijn 19’de een angststoornis kreeg en dus niet meer naar school durfde, maar ook omdat ik de overtuiging had dat ik heel slecht was met cijfers. Inmiddels weet ik dat dit niet klopt, want ik werk nu iedere dag met cijfers als advertising expert en vind dit het meest interessante en leukste werk om te doen.

Ook ben ik altijd heel erg geïnteresseerd geweest in zang en theater. Zo heb ik in verschillende theatershows gespeeld en ben ik aangenomen op de theateracademie. Vervolgens leek het ondernemerschap beter bij mij te passen, dus in plaats van terug te gaan naar school, ging ik aan de slag met een ondernemingsplan.

Ik ben er heilig van overtuigd dat als je iets écht wilt, dat het mogelijk is. Ik had nooit verwacht dat ik zonder diploma en met een angststoornis een succesvol bedrijf zou hebben, and look at me now!

Als ik het kan, dan kan jij het ook!

Nothing is impossible, the word itself says i’m possible!

Van €0 naar €8000 omzet in minder dan een jaar tijd

Toen ik eenmaal wilde starten met mijn onderneming kreeg ik uitspraken te horen als: ‘je kan nog niet eens een volle werkweek werken, laat staan een eigen bedrijf runnen’, ‘je kan niet ondernemen met een angststoornis’, ‘er komt heel veel bij kijken als je gaat starten met je eigen bedrijf’.

Ik besloot om het risico te nemen. Zonder diploma, zonder buffer, met een angststoornis en een bankrekening die €900 in het rood stond…

In minder dan een halfjaar tijd haalde ik mijn eerste 8k maandomzet en had ik al meer dan 500 vrouwen mogen helpen met hun online zichtbaarheid door middel van mijn productaanbod.

De reden dat mijn bedrijf zo snel groeide was omdat ik het gehele proces in mijn reis naar het ondernemerschap mijn volgers heb meegenomen en heb laten meeleven. Toen ik eenmaal mijn eerste cursus aanbood verkocht ik deze in een maand tijd meer dan 100 keer. Juist doordat ik mijn verhaal ben gaan delen en mij kwetsbaar heb opgesteld, zorgde dit er voor dat ik al meteen kon leven van mijn eigen bedrijf.

Ondernemen met slimme marketingflows

Als online marketing coach en advertising expert help ik ondernemers online hun doelgroep te bereiken, aan te spreken en aan te zetten tot verkoop door middel van slimme marketingflows & advertenties, zodat zij kunnen genieten van een goedlopende online business. 

Ben jij ondernemer en merk je dat je graag meer resultaat wil halen uit jouw online zichtbaarheid? Neem dan contact met mij op of plan een gratis kennismaking call in! Tot snel!

Leuke feitjes over mij:

✨ Ik identificeer mezelf heel erg met Jess van de serie ‘New girl’. Overigens toont deze serie ook precies mijn soort vorm van humor.

✨ Ik moet huilen bij films waar dieren in voorkomen, maar gewoon echt zoals ik het zeg: waar dieren in voorkomen. Zo moest ik huilen bij het begin van de Lion King, gewoon puur omdat ik de dieren zo schattig vond.

✨ Ik heb echt heel veel kennis over konijnen. Mijn vrienden noemen mij ook wel: de konijnenfluisteraar.

✨ Ik zing dagelijks liedjes voor mijn kat en ik ben aan het overwegen of ik een kerstalbum ga maken voor Loewie.

✨Ik vind oude films heel leuk. Ik houd ervan dat alles zo traag gaat en dat er een tijd was dat wij mensen nog niet de spanningsboog van een goudvis hadden (tip: breakfast at tiffany’s & funny girl).

Ik vind de zomer verschrikkelijk. Veel te heet. Ik wil dus ook echt heel graag naar Groenland of Schotland verhuizen. Andere ondernemers dromen ervan om digital nomad te worden in Bali, ik in Groenland of Schotland (verschil moet er zijn).

✨ Een andere reden waarom ik naar Schotland wil: Harry Potter & Outlander (ik ben die hard fan).

✨ Don’t rain on my parade van Barba Streisand is mijn all time favorite girlpower song!

✨ Ik ben verslaafd aan kaarsjes en wierook.

Online marketing coach

Ik ben Tara

Als online marketing coach en advertising expert help ik ondernemers online hun doelgroep te bereiken, aan te spreken en aan te zetten tot verkoop door middel van slimme marketingflows & advertenties, zodat zij kunnen genieten van een goedlopende online business. 

FOTOGRAFIE DOOR:    ANOUK MARTENS    &   EVA BOURS