hey there!

Mijn naam is Tara, Instagram marketing coach & advertising expert

Hartstikke leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen! Op deze pagina deel ik graag mijn verhaal met jou en de visie achter mijn bedrijf 🙌

Ik ben dus Tara van der Ven, ik ben 24 jaar en ik ben fulltime ondernemer. In 2020 startte ik mijn bedrijf mét een angtstoornis… Waar veel mensen niet de mogelijkheid zagen tot slagen, zag ik deze mogelijkheid wel en was ik vastberaden om een succesvol online bedrijf te runnen, ondanks mijn mentale gezondheid.

Ik noemde mezelf voorheen ook wel een ondernemer met een ‘rugzakje’ en het doel wat ik toen ter tijd had was om ondernemers te helpen om meer vrijheid en authenticiteit in hun bedrijf te creëren, zodat zij online zichtbaar zijn op een manier die bij hun past én die goed voelt.

Als Online marketing coach en advertising expert help ik vrouwelijke ondernemers om te schalen door middel van slimme marketingflows & advertenties voor meer sales uit hun online zichtbaarheid. 

Ik weet namelijk hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn als ondernemer en te groeien als bedrijf, en als persoon. 

 

Vijf jaar geleden kwam ik thuis te zitten met een angststoornis en een depressie…

Ik durfde niet meer naar school en ik durfde niet meer naar mijn werk. Ik was ontzettend bang dat ik de controle over mijn lichaam kwijt zou raken. Dit zorgde ervoor dat ik achter elk gevoel, elke lichamelijke sensatie, elke gedachte, een verklaring zocht. Kon ik deze niet vinden? Dan raakte ik in paniek.

Het heeft twee jaar geduurd voordat ik erachter kwam dat dit allemaal te maken had met mijn zelfbeeld en het verhaal wat ik mezelf vertelde. Ik durfde niet te vertrouwen op mijn lichaam en ik voelde me niet veilig in mijn lichaam, omdat ik altijd al de overtuiging had gehad dat ik niet ‘normaal’ was.

Ik was alleen maar bezig met de mening van anderen en ik plaatste anderen op een voetstuk en vertelde mezelf dat…

…Als ik een nieuwe therapie zou volgen, dán zou ik me beter voelen.

…Als ik niet angstig zou zijn, dán zou ik me beter voelen.

…Als ik meer geld zou hebben, dán zou ik me beter voelen.

…Als anderen mij écht zouden begrijpen, dán zou ik me beter voelen.

The joke was on me.

IK ben verantwoordelijk voor mijn eigen geluk.

Nadat ik verschillende therapieën had gevolgd, mijn hoop had gelegd op meerdere zorgverleners en ik mezelf nog steeds slecht voelde ging ik meer de focus leggen op mijn gevoel in plaats van mijn gedachtes.

Wat wil ík nou echt? Wat voelt voor MIJ goed? Wat zou ik doen als ALLES mogelijk was?

Om te herstellen was het nodig dat ik tijd nam om te ontdekken wat ík leuk vond en niet wat anderen van mij verwachtten. Ik had geen diploma, ik had geen inkomen, maar ik had wel doorzettingsvermogen en sindsdien heb ik met mezelf afgesproken dat ik alleen nog maar dingen doe die ik leuk vind. Voel ik geen ‘HELL YES’, dan is het een ‘nee’ en ik voelde een enorme HELL YES bij het ondernemerschap…

Mijn levensmotto: doe ALTIJD wat je leuk vindt.

MIJN MISSIE

“Veel vrouwen met (mental) issues voelen zich niet normaal en worden onderschat als ondernemer.
I help you prove them wrong!”

Waar kom ik vandaan?

Ik ben geboren in het brabanste Wanroij en woon daar nu samen met mijn 2 gerbils (perkamentus en Gimli) en mijn kat Loewie. Ik heb altijd een hele sterke connectie gevoeld met dieren en in de periode van mijn angststoornis haalde ik veel voldoening uit vrijwilligerswerk bij het asiel en de konijnenopvang. 

Toen ik dertien jaar was zijn mijn ouders gescheiden en zijn we verhuisd naar Grave. Ik ben de jongste van het gezin en ik heb één zus die drieënhalf jaar ouder is dan ik. Ik was altijd het zonnetje in huis, maar dankzij mijn gevoeligheid kon ik ook heel erg meeleven met anderen. Dit had zo zijn voor en nadelen als kind. Nu heb ik van mijn gevoeligheid echt mijn kracht gemaakt.

Ik ben altijd heel erg geïnteresseerd geweest in zang en theater (wanneer je me volgt op Instagram, dan zal je dus vaak zingende stories van mij voorbij zien komen. Ik heb een themesong voor werkelijk iedere situatie 🤪) 

Ik ben er heilig van overtuigd dat als je iets écht wilt, dat het mogelijk is. Ik had nooit verwacht dat ik zonder diploma en met een angststoornis een succesvol bedrijf zou hebben, and look at me now!

Als ik het kan, dan kan jij het ook!

Nothing is impossible, the word itself says i’m possible!

show yourself

Jij bent het waard om gezien te worden met jouw perfecte imperfecties

Toen ik eenmaal thuis zat met een angststoornis en depressie zorgde dit ervoor dat ik niet meer creatief kon zijn ín de buitenwereld, maar dat betekende niet dat ik mijn creativiteit niet kon tonen áán de buitenwereld. Ik verzon een alternatief en startte met een YouTube kanaal: Thee met Tara.

De naam gaf mij het gevoel van informaliteit en veiligheid en dat was precies wat ik wilde uitstralen. In de video’s deelde ik over mijn – toen nogal beperkte – leven door mijn angststoornis. Dit groeide door tot mijn blog die ik ‘mijn reis naar herstel’ noemde. Content creatie was mijn nieuwe hobby! 🤩

Al snel kreeg ik de vraag: ‘hoe kan een jonge meid van 19 jaar nou depressief zijn? Waarom kan je niet gewoon werken/ je school afmaken?’. Maar ook opmerkingen als: ‘wow, wat knap dat jij dit deelt!’ of ‘je kwetsbaarheid inspireert mij’. Ik kreeg bijna dagelijks berichtjes van vrouwen van mijn leeftijd die zich herkende in mijn verhaal en door deze vragen en opmerkingen realiseerde ik mij dat voor veel mensen het praten over mentale gezondheid problemen nog onbekend terrein is (of zelfs taboe), maar ik merkte ook dat er behoefte was aan een realistischer beeld op Social media. Een behoefte die ik deelde aangezien ik vaak het gevoel had dat ik alleen was in mijn reis naar herstel…

Ik vond de online wereld zó leuk en inspirerend dat ik mij ging verdiepen in Instagram. Ik wist al snel de 8.000 volgers aan te tikken doordat ik als influencer samenwerkingen deed met leuke bedrijven. Echter sloot geen enkel product aan bij mijn visie en ik was opzoek naar een manier om meer impact te kunnen maken. Ik miste échte interactie met mensen en het voelde alsof ik mezelf verschuilde achter leuke producten, terwijl mijn leven op dat moment helemaal niet leuk was, want ik kampte dagelijks met paniekaanvallen… Ik stelde mezelf de vraag: “Hoe kan ik nou zorgen voor een realistischer beeld op Social media, als ik zelf ‘het perfecte plaatje’ in stand houd?”

Ik besloot om het roer om te gooien en om met mijn kennis over Instagram marketing en ervaring als influencer, ondernemers te helpen om meer succes te halen uit Instagram. Ik wilde ondernemers met een groter doel/ missie, unieke persoonlijkheid en waardevol verhaal leren om zichzelf als merk te presenteren om zo hun online podium te claimen en een échte connectie aan te gaan met de doelgroep die perfect bij hen past!

In deze reis vond ik mijn passie. 🙏

Ondernemen met een rugzakje

Ik geloof dat iedereen het verdient om zichtbaar te zijn. Ik help graag ondernemers die, net als ik, een ‘rugzakje’ hebben en van hun droom hun werkelijkheid willen maken.

Ben jij er klaar voor om meer succes te halen uit jouw bedrijf, door jouw boodschap te delen op instagram, en jouw doelgroep te inspireren en motiveren? Laten we samen jouw unieke persoonlijkheid en krachtige verhaal delen op instagram, op een manier die veilig voelt voor jou. Jouw doelgroep heeft het nodig dat jij zichtbaar bent!

Leuke feitjes over mij:

✨ Ik identificeer mezelf heel erg met Jess van de serie ‘New girl’. Overigens toont deze serie ook precies mijn soort vorm van humor.

✨ Ik moet huilen bij films waar dieren in voorkomen, maar gewoon echt zoals ik het zeg: waar dieren in voorkomen. Zo moest ik huilen bij het begin van de Lion King, gewoon puur omdat ik de dieren zo schattig vond.

✨ Ik heb echt heel veel kennis over konijnen. Mijn vrienden noemen mij ook wel: de konijnenfluisteraar.

✨ Ik zing dagelijks liedjes voor mijn kat en ik ben aan het overwegen of ik een kerstalbum ga maken voor Loewie.

Ik vind oude films heel leuk. Ik houd ervan dat alles zo traag gaat en dat er een tijd was dat wij mensen nog niet de spanningsboog van een goudvis hadden (tip: breakfast at tiffany’s & funny girl).

Ik vind de zomer verschrikkelijk. Veel te heet. Ik wil dus ook echt heel graag naar Groenland of Schotland verhuizen. Andere ondernemers dromen ervan om digital nomad te worden in Bali, ik in Groenland of Schotland (verschil moet er zijn).

✨ Een andere reden waarom ik naar Schotland wil: Harry Potter & Outlander (ik ben die hard fan).

✨ Don’t rain on my parade van Barba Streisand is mijn all time favorite girlpower song!

✨ Ik ben verslaafd aan kaarsjes en wierook.

tijd voor jouw verhaal

Wie ben jij?

Ik leer jou graag kennen en ik ben heel benieuwd wat jouw dromen zijn. Wat wil jij bereiken als ondernemer? Wat wil jij nog realiseren op het gebied van Instagram Marketing? Laten we samen in gesprek gaan en alle mogelijkheden bespreken.

instagram marketing managing

Ik ben Tara

Als Instagram Marketing Coach en advertising expert help ik vrouwelijke ondernemers om hun onzekerheid met betrekking tot (online) zichtbaarheid te transformeren tot een goedlopende online business via Instagram marketing.

QUICK LINKS

ADVERTISING MEMBERSHIP

KICKSTART JOUW INSTAGRAM

INSTAGRAM GROEI PLANNING

OVER TARA

FOTOGRAFIE DOOR:    ANOUK MARTENS    &   EVA BOURS