Adverteren op Instagram en Facebook

Online Advertising Academy

De academy voor online ondernemers die willen leren hoe ze winstgevend kunnen adverteren op Facebook & Instagram met een advertising strategie waardoor ze online groeien, hun bedrijf boosten en klanten verzamelen.

Stap voor stap winstgevend adverteren op Facebook & Instagram

Wil je jouw onderneming laten groeien door middel van advertenties? In de Online Advertising Academy leer jij van A tot Z alles wat komt kijken bij een succesvolle online advertising strategie. 

Dit biedt de Online Advertising Academy:

– Word een succesvolle adverteerder zonder dat je hier veel tijd aan kwijt bent.

– Leer zowel de strategische (wat is een effectieve advertentie?) als de praktische (hoe werkt het systeem?) kant van adverteren.

– Geen onoverzichtelijk massaprogramma, maar specifieke voorbeelden en uitlegvideo’s over adverteren op Facebook & Instagram. 

De Online Advertising Academy geeft je alle kennis die je nodig hebt om vertrouwen te krijgen in jouw advertising skills, jij leert alles over adverteren en automatiseringen. Geen ‘ik doe maar wat’-jes meer, maar aan de slag met een uitgebreide, winstgevende advertising strategie die ervoor zorgt dat jij meer leads en omzet gaat halen uit jouw advertenties.

Herken je dit?

→  Je wil graag leren adverteren, maar je hebt het idee dat het veel te ingewikkeld en technisch is, waardoor je er maar liever niet aan begint. Ook vraag je je weleens af of adverteren nog wel écht werkt…

→  Je vraagt je af wat iets nou een goede advertentie maakt. Je wil graag dat jouw advertenties triggeren, zodat je jouw doelgroep écht aanspreekt.

Je bent onzeker over jouw eigen advertising skills. Je vindt jezelf atechnisch waardoor je bang bent dat je de verkeerde instellingen aanzet en zomaar een heleboel geld verliest.

→  Je hebt het idee dat je nog té startend bent om te beginnen met adverteren. Je moet eerst nog van alles doen vóór je kan starten met adverteren, zoals je website op orde krijgen of visitekaartjes laten maken.

Je hebt al vaker geadverteerd en er niks uitgehaald. Jouw advertentie-track record bestaat uit precies 0 succeservaringen.

→  Je denkt dat adverteren veel te veel tijd gaat kosten, waardoor je er niet voor de volle 100% voor durft te gaan.

→  Je vind het spannend om zichtbaar te zijn met je advertenties. Wat nou als je aanbod niet goed genoeg is of mensen iets vinden van jouw advertentie?

→  Advertenties die voorheen goed liepen, haal je nu geen resultaat meer uit. Je wil graag leren hoe je advertenties maakt die winstgevend zijn op de lange termijn.

Dit wil je natuurlijk:

Een groeiende maillinglijst, meer websiteverkeer en een stijgende lijn in jouw omzet. Jij weet wat er voor nodig is om consistent nieuwe klanten aan te trekken met jouw advertenties.

Een strategie waarmee je niet alleen NU maar ook over een paar jaar nog de vruchten van plukt. Je gaat aan de slag met een lange termijn strategie en niet alleen een quick fix.

Jouw droomklanten bereiken met jouw zichtbaarheid. Niet meer urenlang ploeteren met content, maar 24/7 zichtbaar met advertenties.

Zelfverzekerd advertenties maken, doordat jij weet wat werkt. Je hebt geen advertising expert nodig, want jij weet alles over adverteren.

Meer rust en structuur in je bedrijf. Doordat jij op de hoogte bent van automatiseringen en andere essentiële tools.

Waarom adverteren?

Adverteren kent veel voordelen. Als je het op de juiste manier doet, zorgen advertenties voor meer zichtbaarheid en een groter bereik op jouw online kanalen. Het resultaat: jouw droomklant gaat over tot actie. Dat is natuurlijk wat je uiteindelijk wil! Nu kan ik me voorstellen dat jij je afvraagt wat adverteren jou concreet oplevert. Denk aan: 

 

 • Meer aanmeldingen voor jouw webinar
 • Meer websiteverkeer naar jouw blog
 • Jouw online trainingen worden vaker verkocht.
 • Het verkopen van je producten uit jouw webshop.
 • Je nieuwsbrieflijst uitbreiden (dus meer contacten die je ten allen tijde kan bereiken).
 • Meer interactie en volgers op jouw online kanalen.

Dus wil jij zelf leren adverteren op basis van een concreet stappenplan? Geen onoverzichtelijk programma, maar concrete voorbeelden en uitlegvideo’s?

Dit krijg je allemaal

Wat houdt de Online Advertising Academy in?

  →  Een online programma dat zelfstandig te volgen is.

  →  Praktische videolessen in 10 modules (+ de mogelijkheid om alleen de modules te volgen die voor jou interessant zijn!)

  →  Persoolijke begeleiding en feedback via een online community.

  → Werkboeken en handleidingen ter download beschikbaar.

  →  Onbeperkt toegang tot de online leeromgeving.

  Na het volgen van het online programma blijf je onbeperkt toegang houden tot ALLES + krijg je toekomstige updates over advertising zodat je altijd up-to-date blijft. Je kunt alles dus op jouw eigen tempo volgen.

  Online Advertising Academy

  Voor wie is het programma geschikt?

  •  Je wil zelf leren adverteren.

  • Je bent een jaar of langer ondernemer.

  • Je draait nu een omzet van €0 – €3000 per maand.

  • Je besteedt je budget nog liever niet uit aan het beheren van advertenties. 

  • Jij wil alles leren over marketing en advertising, omdat je weet dat dit essentieel is voor groei.

  • Jouw onderneming is meer dan een hobby: je wilt er echt een groot succes van maken.

  •  Optioneel: je beheert campagnes voor klanten.

  Jouw onderneming loopt redelijk, maar je wil meer dan ‘redelijk’. Je wil meer bereik, meer websitebezoekers, meer contacten, meer downloads, meer verkopen: jij wil groeien met jouw bedrijf!

  Inhoud Online Advertising Academy

  10 verschillende modules

  In 10 behapbare stappen leer je praktisch alles over succesvolle en winstgevende advertenties. Hoe maak je een goede advertentie die jouw doelgroep aanspreekt? Waarmee dien je rekening te houden als je wilt dat je advertenties goed scoren? Hoe optimaliseer je voor een beter resultaat? En tot slot: hoe creëer je een lange termijnstrategie? Deze training is te volgen voor ondernemers, of je nu net begint met adverteren of wel al wat ervaring hebt. De training neemt je aan de hand langs de materie: we beginnen bij de basis en gaan steeds verder en dieper.

  De online leeromgeving helpt hierbij. Alle vragen die ik ooit heb gekregen, beantwoord ik in de online training. De technische kant, waar je op moet letten, mijn pro-tips na al mijn ervaring, het evalueren van ads en nog veel meer!

  Het uiteindelijke doel is dat adverteren voor jou minder gaat voelen als een ingewikkeld doolhof en meer als een virtuele speeltuin.

  Dit zijn alle modules:

  Module 1: Vóór je start met adverteren

  In deze module leer je alle basics: wat de voordelen zijn van adverteren op Instagram en Facebook, waarom het kan dat bepaalde resultaten soms veranderen en hoe je het vertrouwen creëert om geld uit te geven aan advertentiebudget. Maar natuurlijk besteden we vooral aandacht aan wat je vooral wel en niet moet doen als beginnende adverteerder. Je leert wat de gemiddelde kosten zijn van je advertenties en wanneer je een advertentie uitzet. 

  Module 2: de facebook business manager

   In deze module neem ik jou stap voor stap mee in de Facebook Business Manager (het systeem waarmee jij gaat adverteren). Je leert welke functies er allemaal zijn en wanneer jij deze gaat gebruiken tijdens het adverteren. Dat is handig, want veel mensen lopen vast tijdens het gebruiken van de Facebook Business Manager. Ook ga je leren hoe je jouw advertentieaccount aanmaakt (als je deze nog niet hebt) en hoe de Facebook pixel werkt. Ik leg je uit hoe je deze (GOED) installeert. 

  Module 3: advertising strategie

  Wat is jouw advertentiedoel? Op wie ga jij je richten? Wat gebeurt er wanneer potentiële klanten klikken op je advertentie? Zonder goede strategie, ga je geen goede resultaten behalen. In deze module gaan we aan de slag met jouw advertentiestrategie. 

  Module 4: doelgroep targeting

   Welke doelgroep wil jij bereiken? In deze module leer jij welke verschillende targeting-opties er zijn en hoe je deze het beste kan inzetten om jouw ideale doelgroep te bereiken. Je leert adverteren voor verschillende doelgroepen, wat jou meer inzicht geeft over jouw eigen doelgroep. Last but not least: hoe zorgt jouw advertentie ervoor dat iemand klant wordt? 

  Module 5: Advertentie maken

  Hoe zorg je ervoor dat jouw doelgroep wordt getriggerd door jouw advertenties? Waar moet een goede advertentietekst aan voldoen? Wat voor beeldmateriaal gebruik ik? En moet ik alleen op Instagram of op Facebook adverteren? In deze module gaan we aan de slag met het maken van jouw advertentie. Ook leer je welk soort advertentiemateriaal en wat voor advertentieteksten ervoor zorgen dat jij direct de aandacht van jouw doelgroep pakt.

  Module 6: Campagne opbouwen

  Er zijn mega veel opties binnen het maken van een campagne (denk aan: plaatsing,  advertentie instellingen, advertentiemateriaal) en ik ga je vertellen welke dit zijn en welke ik aanraad. Je hebt verschillende doelstellingen binnen advertising. Jij leert hoe je per doelstelling hoe je een goede campagne maakt en wat het verschil is tussen het adverteren met een dienst of met en een product.

  Module 7: leads genereren met een advertentie

  Tijd om live te gaan! In deze module gaan we aan de slag met het daadwerkelijk live zetten van jouw advertenties. Dit is dus de eerste stap in de klantreis van jouw doelgroep (ook wel customer journey genoemd). Je leert werken met het programma Mailblue en weet aan het einde van de module hoe je een winstgevende e-mail-funnel opzet, waardoor je passief inkomen gaat genereren met jouw advertenties.

  Module 8: jouw aanbod verkopen met advertenties

   Uiteindelijk heeft adverteren natuurlijk één belangrijk doel: verkopen. In deze module ga je daarom adverteren met een betaald product. Je leert hoe je de lange en korte termijnstrategie binnen advertising kan toepassen en gaat aan de slag met het maken van retargeting campagnes. 

  Module 9: optimaliseren

  In deze module leer jij hoe je jouw campagnes kan optimaliseren voor meer resultaat. Je gaat herkennen waar de eventuele ‘lek’ zit binnen jouw advertising-strategie en wat je kan doen als de resultaten tegenvallen. Verder krijg je inzicht in verschillende belangrijke cijfers, zodat jij weet waar je uiteindelijk je geld op kan inzetten. 

  Module 10: implementeren

   In de laatste module ga jij alles wat je gedurende het programma hebt geleerd implementeren in jouw advertisingstrategie. Natuurlijk kijken we ook naar de toekomst: je gaat aan de slag met het maken van een advertisingplanning om toekomstige doelen binnen je business te kunnen behalen. 

  Ben jij klaar voor de groei van jouw bedrijf? Voor het verduizendvoudigen van je bereik? Het automatisch verkopen van producten? Begin dan met winstgevende advertenties te maken op Facebook en/of Instagram!

  wat anderen zeggen

  De Advertising Academy is voor mij de reden geweest om te stoppen met het uitstellen van mijn advertenties. De manier waarop Tara je meeneemt door het proces van het uitdenken en opzetten van je advertenties is echt mega waardevol, dit raad echt iedereen aan die zelf aan de slag wil met ads. Dankjewel Tara voor het maken van deze academy, dit maakt de stap naar je marketing automatiseren nog een stuk kleiner en de vrijheid van ondernemers groter. I LOVE IT ❤️

  Anouk

  Anouk Martens producties

  Tara heeft me onwijs geholpen met mijn ads! Ze neemt de tijd om je te helpen en zorgt ervoor dat je zelf begrijpt hoe het werkt zodat je ook zelf aan de slag kan met je advertenties. Tara is kundig en denkt met je mee. Nadat ze me heeft geholpen, liepen mijn advertenties stukken beter én begrijp ik zelf hoe het moet. Aanrader! 

  Jennifer

  That's the spirit club

  Ik wist dat adverteren me zou kunnen helpen om mijn bedrijf verder te laten groeien, maar ik had geen idee waar te beginnen. Daarom schakelde ik Tara in. Waar ik tot dat moment alleen maar problemen zag, kwam Tara direct al met allemaal potentiële kansen. Haar enthousiasme zorgde ervoor dat ik het leuk vond om met mijn ads aan de slag te gaan.

  Hanneke

  Health by Hanneke

  Dit ga jij leren!

  Hoe je adverteert met verschillende producten/ diensten binnen jouw bedrijf, wanneer je start met adverteren en waarom het zo goed werkt.

  Hoe je kan adverteren met de Facebook Business Manager. Je leert de technische kant van het adverteren.

  Het adverteren met een lange termijnstrategie. Advertenties die je NU aanzet waar je over weken, maanden, jaren nog de vruchten van plukt.

  Hoe je 1000’de mensen bereikt met jouw advertenties, die ook nog eens allemaal passen binnen de doelgroep die jij wil aanspreken.

  Het maken van een goede, opvallende, triggerende advertentie waar jouw doelgroep van ‘aan’ gaat. 

  Het bijsturen, monitoren en optimaliseren van resultaten. 

   

   

  Aan het einde van dit programma…

  → Het advertentiesysteem voelt niet meer als ‘abracadabra’, maar is een duidelijk concept waarin je jouw weg kunt vinden.

  →  Kun jij zelfverzekerd en zelfstandig advertenties maken. Zonder hulp van marketingexperts kun jij aan de slag en zelfs bijsturen waar nodig.

  → Weet je precies wanneer een campagne succesvol is en hoe je deze evalueert, waardoor je een nóg succesvollere vervolgcampagne kunt maken.

  → Voelt adverteren niet meer als budget weggooien, maar budget investeren: je krijgt er namelijk resultaat voor terug.

  → Gebruik je jouw kennis over Mailblue en Webinargeek om na een advertentie jouw doelgroep te motiveren om de volgende stap te zetten (investeren in jouw vervolgaanbod).

  → Weet jij hoe je advertenties maakt die inspelen op de behoefte van jouw doelgroep, waardoor zij sneller zullen converteren. 

   

  Online Marketing Coach

  Wie is Tara?

  Als Online Marketing Coach en Advertising Expert help ik vrouwelijke ondernemers om te schalen door middel van slimme marketingflows & advertenties voor meer sales uit hun online zichtbaarheid. Dankzij deze missie is de Online Advertising Academy ontstaan.

  Ik wilde een programma creëren waar tot in de details alles wordt uitgelegd over adverteren, zodat ondernemers niet meer onzeker hoeven te zijn als ze een advertentie aanzetten. Ik wil ze laten inzien dat adverteren heel voordelig is voor hun business, omdat je hiermee binnen no-time kan groeien door de juiste doelgroep te bereiken.

  Adverteren is in het afgelopen jaar enorm veranderd en daarom wilde ik een vernieuwend programma ontwikkelen waarin ik alle facetten die NU belangrijk zijn, bespreek. Ik hoorde vaak uitspraken van ondernemers als: ‘voorheen haalde ik veel meer leads uit mijn advertenties en nu niet meer’. Dit komt dus doordat er het een en ander is veranderd. In de afgelopen jaren heb ik mij veel bezig gehouden met advertising. Daardoor ben ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en zorg ik ervoor dat mijn klanten nu nog steeds winstgevend kunnen adverteren.

  Advertising is hét middel om jouw business te laten groeien. Hier ben ik echt 100% van overtuigd. Persoonlijk heb ik al vele mooie resultaten mogen halen met mijn klanten, zoals: 

  – Verkopen door het dak: je advertentiebudget X40 terugverdienen.
  – Honderen e-book downloads, voor minder dan een euro per download.
  – Meer dan honderd webinar-aanmeldingen, voor maar 1 euro per aanmelding.

   

  Leer je advertenties terug te verdienen (ROAS = Return on ad spent) Bijvoorbeeld €1 investeren en €20 verdienen.

  Leer hoe je jouw emaillijst vult met jouw droomklanten tegen de laagste kosten.

  Leer hoe je honderden of zelfs duizenden mensen naar je website krijgt.

  faq

  Veelgestelde vragen

  Wat is de investering?

  De investering is nu nog maar €200 omdat het programma tot en met eind Maart beschikbaar zal zijn om te kopen. Daarna bied ik dit programma niet meer aan, maar blijf je wel toegang houden tot het programma

  Ik woon niet in Nederland, kan ik een aangepaste factuur krijgen?

  Jazeker! Als je jouw BTW-nummer invult bij het afrekenen, dan krijg je een aangepaste factuur.

  Moet ik al ervaring hebben met adverteren?

  Je hoeft voor dit programma nog geen ervaring te hebben met adverteren. Mocht je al ervaring hebben, dan is dat prima, maar dan ga je alsnog écht de diepte in… De wereld van advertising is tegenwoordig anders dan twee jaar geleden, dus houd daar rekening mee als je ooit al een ietwat ouder programma hebt gevolgd. Een advertising-strategie van twee jaar geleden vergelijken met een advertising-strategie van nu is dus appels met peren vergelijken.

  Krijg ik toegang tot alle modules in een keer?

  Je krijgt direct toegang tot alle modules die gevuld zijn.

  Ik heb niet zoveel budget. Kan ik dan adverteren?

  Jazeker! Je kan al adverteren vanaf €1 per dag.

  Zit er ook begeleiding bij?

  Nee, dit programma is zelfstandig te volgen en bevat geen persoonlijke begeleiding. Mocht je dit toch willen, dan raad ik je aan om je ook aan te melden voor het Advertising Membership

  Hoeveel tijd kost het volgen van dit programma?

  Het programma is op eigen tempo te volgen en bestaat uit 10 modules. De modules verschillen in duur, maar gemiddeld ben je ongeveer een halfuur bezig per module. Ik adviseer je om iedere week een uur tijd vrij te maken voor het programma, zodat je de modules kan volgen en aan de slag kan gaan met de eventuele opdrachten/ uitvoering. 

  FOTOGRAFIE DOOR:    ANOUK MARTENS    &   EVA BOURS